Καταστατική Γενική Συνέλευση

            ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜ, «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ»

                                         Π Ρ Ο Σ Ω Ρ Ι Ν Η  Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η

                 Πανεπιστημίου, αρ. 56, «Μέγαρο Ερμής», 1ος, τηλ 216 809 26 41

   Στην Θεσσαλονίκη σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης», στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, συνήλθαν σε Καταστατική Γενική Συνέλευση, οι εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι από τις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις της 18ης Σεπτεμβρίου 2016 των έξι (6) Ομοσπονδιών 1) ΠΑΝΟΣΕΡ, με έδρα την Αθήνα, Πανεπιστημίου, αρ. 56, 2) ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, με έδρα τον Οικισμό Αγίας Σοφίας του Δήμου Εχεδώρου – Θεσσαλονίκης, 3) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΘΡΑΚΗΣ και ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, με έδρα την Κομοτηνή, 4) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΡΟΜ, Νομού Σερρών, με έδρα τις Σέρρες, 5) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΡΟΜ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, με έδρα την Βέροια Νομού Ημαθίας, και 6) ΟΜΘΘΗΕΡ, με έδρα τον Δήμο Μενεμένης – Αμπελοκήπων, οδός Λευκωσίας, αρ. 16 και προέβησαν ΟΜΟΦΩΝΑ α) στην έγκριση του από 27-9-2016 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (Τριτοβάθμιου Οργάνου Εκπροσώπησης υπό σύσταση), με την επωνυμία ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜ, με λογότυπο, «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» και β) στην εκλογή προσωρινής Διοίκησης, η οποία απαρτίζεται από τους έξι (6) Προέδρους και έξι (6) Αντιπροέδρους των Ομοσπονδιών, ήτοι 1) Βασίλειο ΠΑΝΤΖΟ,  2) Παναγιώτη ΣΑΜΠΑΝΗ, 3) Αχμέτ ΜΙΦΙΤ, 4) Άγγελο ΜΑΚΡΑΚΗ, 5) Ηλία ΦΕΪΜ, 6) Κωνσταντίνο ΚΟΥΚΟΥΜΕΡΙΑ, 7) Νικόλαο ΜΥΛΩΝΑ, 8) Νικηφόρο ΣΑΜΠΑΝΗ, 9) Τζεμάλ ΧΟΥΣΕΪΝΟΓΛΟΥ, 10) Κωνσταντίνο ΖΑΜΠΙΔΗ, 11) Παρασκευά ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, και 12)  Κωνσταντίνο ΜΠΑΚΑ, οι οποίοι και σε μεταξύ τους σύσκεψη εξέλεξαν:

Ως προσωρινούς

Πρόεδρο τον Βασίλειο ΠΑΝΤΖΟ του Δημητρίου

Γενικό Γραμματέα τον Παναγιώτη ΣΑΜΠΑΝΗ του Δημητρίου

Ταμία 1 τον Νικηφόρο ΣΑΜΠΑΝΗ του Χρήστου

Ταμία 2 τον Αχμέτ ΜΙΦΙΤ του Χασσάν

Το πρώτο προσωρινό Δ.Σ. εκπροσωπεί την Συνομοσπονδία και θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την έγκριση και δημοσίευση του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθηνών, δίνοντας ρητή πληρεξουσιότητα στον Δικηγόρο Αθηνών Ηλία Π. Γιαννόπουλο (Α.Μ. Δ.Σ.Α. 24647), να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς τον σκοπό αυτό.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΟΜ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ

   Σκοπός της σύστασης του Τριτοβάθμιου Οργάνου εκπροσώπησης όλων των Ελλήνων Ρομ είναι όλος αυτός ο σχεδιασμός για τους Ρομά, απ’ όπου και αν προέρχεται, -σε διεθνές επίπεδο, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, σε επίπεδο Ελληνικής Πολιτείας, να μην μείνει άλλο στα χαρτιά, να γίνει, επιτέλους, πράξη!!!

   Η οποιαδήποτε πολιτική για τους Ρομά, για να έχει επιτυχή έκβαση, θα πρέπει να γίνεται για τους Ρομά και με τους Ρομά, διαφορετικά είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

   Το ζητούμενο είναι να φύγουμε από την σφαίρα του σχεδιασμού, των λόγων, των εγγράφων, των ηλεκτρονικών δεδομένων, της εικονικής πραγματικότητας και να περάσουμε στην πράξη, στα έργα, στην υλοποίηση.

   Η σημερινή κατάσταση δεν τιμά κανέναν μας.

   Δεν γνωρίζουμε πόσοι ακριβώς είμαστε, χρειάζεται ΑΜΕΣΑ Απογραφή, κάτι για το οποίο ζητάμε την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, το ΕΚΚΕ και την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, για να προχωρήσουμε στην απογραφή των Ρομά, σε επίπεδο επικράτειας με ορθή μεθοδολογία. Θα είμαστε παρόντες, θα επισκεφθούμε όλους τους καταυλισμούς της χώρας και θα απογράψουμε ει δυνατόν όλους τους Έλληνες Ρομά και τα πραγματικά τους προβλήματα.

   Επιβάλλεται να προετοιμάσουμε και να υλοποιήσουμε το πρώτο μεγάλο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΟΜΑ στην Αθήνα, για να μπουν επιτέλους, οι βάσεις για μια ενιαία, σύγχρονη και αποτελεσματική «ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ».

   Είναι ντροπή το 2016 τα παιδιά μας να μένουν αναλφάβητα, να ζουν στις λάσπες σε πολλούς καταυλισμούς, στις παράγκες και στα τσαντήρια, να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν ανασφάλιστα, να γεμίζουν τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, βουτηγμένα στην παραβατικότητα, να μην έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας, να βιώνουν καθημερινά, τον έντονο ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

   Είμαστε εδώ για να κάνουμε την αυτοκριτική μας! Και αυτό προϋποθέτει πνευματική δύναμη και γενναίο φρόνημα!

   Φταίξαμε!!! Χωρίς καμία αντίσταση παραδοθήκαμε και πρωταγωνιστήσαμε στον κατακερματισμό εκπροσώπησής μας. Ξεπουλήσαμε την κοινότητά  μας σε πολλές περιπτώσεις! Αλλά όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν!

   ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΟΜ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ.

   Ενωμένοι, δυνατοί, αποφασισμένοι, οι έξι (6) Ομοσπονδίες της χώρας κάνουμε σήμερα το πλέον αποφασιστικό βήμα στην σύγχρονη ιστορία μας! Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στην νέα γεννά μας, στην πατρίδα μας, στην Ευρώπη μας, στον κόσμο μας όλον.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΤΖΟΣ                                                                   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ

Advertisement

Posted

in

by

Tags: