ανακοινώσεις της πολιτείας

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Να μην μείνουν ξανά οι ανακοινώσεις της πολιτείας κενό γράμμα

Χαιρετίζουμε τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την κοινή Συνέντευξη Τύπου στο Yπουργείο Εσωτερικών, παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών στην οποία ανακοινώθηκε μια ευρεία δέσμη μέτρων και δράσεων που θα άρουν τις συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και απομόνωσης των κοινοτήτων των Ρομά.

Στα μέτρα που ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και Υγείας, Παύλος Πολάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, περιλαμβάνονται δράσεις που ευνοούν την πρόσβαση των Ρομά στην εκπαίδευση, την εργασία, τις κοινωνικές παροχές, την υγεία και τον αθλητισμό, ενώ προαναγγέλθηκε η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την οπλοφορία.

Η ανακοίνωση της παραπάνω δέσμης μέτρων μας χαροποιεί, καθώς η ελληνική πολιτεία υιοθετεί τις πάγιες θέσεις της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ που έχουν κατατεθεί στα αρμόδια όργανά της.

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ως ο θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των Ελλήνων Ρομά στρατεύεται με όλες τις δυνάμεις στο πλευρό της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων της, προκειμένου να προωθήσουμε ενέργειες και δράσεις που θα βοηθήσουν στην ομαλή κοινωνική ένταξη των συμπολιτών μας Ρομά. Η ιστορία έχει διδάξει πως μόνο σε περιόδους ή περιστατικά κρίσεως η πολιτεία λειτουργεί με αντανακλαστικά. Ωστόσο όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν αυτόματα οι όποιες ανακοινώσεις ξεχνιούνται και παραμένουν γράμμα κενό. Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ εκ του καταστατικού της έχει ως λόγο ύπαρξης το να επιμείνει, να πιέσει και να διεκδικήσει στο πνεύμα της δημοκρατίας για τον ορθό σχεδιασμό πολιτικών και για την πραγματική υλοποίηση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των πολιτικών αυτών για να μην μείνουμε ξανά στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας.

Advertisement

Posted

in

by

Tags: