Υπογραφή Συνεργασίας με το Πανεπιστημίο Πειραιά

Ημερομηνία:  18/12/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πειραιά «ΠΑ.ΠΕΙ.»  και της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» προέβησαν την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πειραιώς ο Πρύτανης του ΠΑ.ΠΕΙ. καθηγητής κ. Άγγελος Κότιος και ο Πρόεδρος της «Ελλαν Πασσε» κ. Βασίλης Πάντζος.

Αντικείμενο του σχετικού Μνημονίου είναι η στενή συνεργασία και η από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών ,με συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας μεταξύ των δύο φορέων με σκοπό την ανάληψη εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς όφελος της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά σε διάφορους τομείς που ενισχύουν την διαδικασία ενσωμάτωσης τους στον κοινωνικό ιστό.

Σκοπός του πιο πάνω Μνημονίου είναι η θεσμική ενδυνάμωση και αναγνώριση της «Ελλαν Πασσε» από την πολιτεία ως το αντιπροσωπευτικότερο όργανο εκπροσώπησης των Ελλήνων Τσιγγάνων και η περεταίρω μετεξέλιξης της στον έκτο κοινωνικό εταίρο της επίσημης πολιτείας. 

Παραβρέθηκαν μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πειραιά καθώς και μέλη της διοίκησης της «Ελλαν Πασσε». Παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτριος Πλευράκης. Μετά τις σχετικές εισηγήσεις ακολούθησε γόνιμος διάλογος με ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την περεταίρω σφυρηλάτηση σχέσεων  εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Όλες οι πλευρές εξέφρασαν με βεβαιότητα τις τεράστιες προοπτικές της από κοινού προσπάθειας ,ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας και των εκπροσώπων των κοινοτήτων Ελλήνων Ρομά.

Advertisement

Posted

in

by

Tags: