Παγκόσμια Ημέρα του Ο.Η.Ε. κατά των φυλετικών διακρίσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Με αφορμή την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα του Ο.Η.Ε. κατά των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, δηλώνει πως μέσα από καθημερινές πρωτοβουλίες και ουσιαστικές παρεμβάσεις, δεν θα σταματήσει, ούτε λεπτό, να βρίσκεται στο πλευρό των πιο φτωχών και περιθωριοποιημένων ανθρώπων της χώρας μας, αυτών που υφίστανται καθημερινά πολλαπλές διακρίσεις και έντονο αποκλεισμό, των Ελλήνων Τσιγγάνων.

Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας κατά της μισαλλοδοξίας, των προκαταλήψεων και της ρητορικής του μίσους και αυτό με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο.

Οι Έλληνες Ρομά ενωμένοι και αφυπνισμένοι, όσο ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν, διεκδικούμε μέσα από δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο δύσκολο και πολυεπίπεδο αγώνα της Ελληνικής πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξάλειψη τέτοιων ακραίων φαινομένων που προσβάλλουν βάναυσα το νομικό μας πολιτισμό.

Όσο γνωστό κι αν υποθέσουμε το ποίημα του Εγγονόπουλου, ουδέποτε περιττεύει η υπόμνησή του:  «αυτά τα όντα που δεν βλέπουνε / το τερατώδες κοινό γνώρισμα τ’ ανθρώπου / – το εφήμερο / της παράλογης ζωής του – / γιομάτοι μίσος -διαφορές / σε χρώμα δέρματος, φυλή, θρησκεία».

Αθήνα 19/3/2019

Advertisement

Posted

in

by

Tags: