Συνάντηση με Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ημερομηνία: 24/10/2019

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά με Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Σταμάτη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, μεταξύ του νέου Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργου Σταμάτη και της διοίκησης της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ».

Η συνάντηση εξελίχθηκε εποικοδομητικά αφού η όλη συζήτηση επικεντρώθηκε άμεσα στα μείζονα και φλέγοντα ζητήματα της ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των Ελλήνων Τσιγγάνων, στους τομείς στέγασης, εκπαίδευσης, απασχόλησης και υγείας.

Ο κ. Σταμάτης άκουσε τον Πρόεδρο της Ελλάν Πασσέ κ. Βασίλειο Πάντζο και τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας να παρουσιάζουν εν συντομία τις θέσεις και τις προτάσεις της «Ελλάν Πασσέ» στους προαναφερθέντες τομείς. Συμφωνήθηκε η από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων καθώς και η στενή καθημερινή συνεργασία της νέας Γενικής Γραμματείας και της «Ελλάν Πασσέ», όπως και η διασφάλιση της συμμετοχής των εκπροσώπων συλλογικοτήτων Ρομά στη διαδικασία σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης των διαφόρων πολιτικών για την ενδυνάμωση, στήριξη και ενσωμάτωση των Ελλήνων Ρομά.

Advertisement

Posted

in

by

Tags: