Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ

Απόλυτα επιτυχημένο ήταν το διήμερο 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019 για τους Έλληνες Ρομά και τα συλλογικά τους όργανα την ΟΣΕΡΠΑ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) και την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ), αφού το Μέγαρο Ερμής, στην οδό Πανεπιστημίου αρ. 56 στο κέντρο της Αθήνας, που στεγάζονται τα γραφεία τους, κατακλείστηκε από μέλη των δυο Οργανώσεων που συμμετείχαν στις εργασίες των εκλογοαπολογιστικών Γενικών τους Συνελεύσεων.

Τόσο η πρωτόγνωρη συμμετοχή των Ελλήνων Τσιγγάνων σε δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες, που ενισχύουν και ενδυναμώνουν τις ίδιες τις κοινότητες, όσο και η σαρωτική ανανέωση των Διοικητικών Συμβουλίων και των Εξελεγκτικών Επιτροπών του δευτεροβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης της Αττικής αλλά και της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας με συμμετοχή νέων και γυναικών επιστημόνων Τσιγγάνων, ζωντανών παραδειγμάτων κοινωνικής ένταξης, αποδεικνύουν την ξεκάθαρη βούληση των συλλογικοτήτων Ρομά απ’ όλη την επικράτεια να γυρίσουν οριστικά σελίδα στις παθογένειες και τον κατακερματισμό του παρελθόντος, ενώνοντας δυνάμεις και ανοίγοντας δρόμο στον εκδημοκρατισμό, στη συμμετοχικότητα και στη διεκδίκηση.

Η σκληρή, καθημερινή, εποικοδομητική και πλούσια δράση των τελευταίων τεσσάρων χρόνων από τους ίδιους τους Ρομά στον σχεδιασμό, στην υλοποίηση και στην αξιολόγηση των πολιτικών ένταξης δείχνει να φέρνει τους πρώτους καρπούς, ο δρόμος ωστόσο παραμένει μακρύς και δύσβατος.

Στις διήμερες εργασίες η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Γ. Γραμματέα κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας κ. Γιώργο Σταμάτη ενώ τον Περιφερειάρχη Αττικής εκπροσώπησε η περιφερειακή σύμβουλος, εντεταλμένη για θέματα Ρομά κ. Μαρία Ζέρβα. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ, ο αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα Αττικής κ. Κατσιγιάννης, ο αντιδήμαρχος Χαλανδρίου κ. Ευθυμίου, εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης, των Γιατρών του Κόσμου και άλλων φορέων από την κοινωνία των πολιτών.

Advertisement

Posted

in

by

Tags: