Αστυνομικής βία εναντίον 11χρονου Ρομά στο Μενίδι

                                                                                                          Ημερομηνία: 27/1/2020

Δελτίο Τύπου

Συμβάν αστυνομικής βίας εναντίον 11χρονου Ρομά αγοριού στο Μενίδι


Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», καταδικάζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πρόσφατο συμβάν αστυνομικής βίας στο Μενίδι με θύμα το εντεκάχρονο αγόρι Ρομά. Θεωρούμε ότι το περιστατικό έχει ξεκάθαρο ρατσιστικό κίνητρο, το οποίο θα πρέπει να διερευνηθεί.

Εκφράζουμε ιδιαίτερες ανησυχίες για επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με θύματα Έλληνες τσιγγάνους και ανήλικα παιδιά τα οποία θεωρούμε έχουν και ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ακυρώνουν το ίδιο το Κράτος Δικαίου και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Δυστυχώς οι Ρομά δε βρίσκουν σχεδόν ποτέ το θάρρος να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά, καθώς οι διαδικασίες διερεύνησης δεν προχωρούν. Οι φόβοι αυτοί είναι δυστυχώς πραγματικοί αφού οι Ρομά που ζουν σε καταυλισμούς είναι ουσιαστικά απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι σε κάθε κίνδυνο.

Η «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ»  καλεί την Ελληνική Πολιτεία, τους αρμόδιους φορείς και τον Εθνικό Μηχανισμό Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στα σώματα ασφαλείας να συνδράμουν άμεσα και αποτελεσματικά στην έρευνα κάθε σχετικής καταγγελίας ενώπιων των αρμοδίων πειθαρχικών οργάνων και των ποινικών δικαστηρίων. Ελπίζουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη και οι αρχές  δε θα αγνοήσουν τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από το οπτικό υλικό. Ευτυχώς που υπήρξε και αυτό. Η «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» στέκεται δίπλα στο θύμα και την οικογένειά του και δηλώνει ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να δικαιωθεί το θύμα.

Advertisement

Posted

in

by

Tags: