Επιμνημόσυνη δέηση – τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων

Δ.Τ. Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά- Ελλαν Πασσέ – 2.8.2020

ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ : Ηχηρό μήνυμα ειρήνης, ενότητας, δημοκρατίας, ανεξαρτησίας και διεκδίκησης από τον Ταύρο.

Tην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Τσιγγάνων τίμησε σήμερα στον Ταύρο, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ,  με τελετή στο μνημείο των έντεκα Τσιγγάνων Πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης κατά των Ναζί το 1944.

Επιμνημόσυνη δέηση – τρισάγιο,  τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου  κ. Κύριλλος.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων  στο μνημείο από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, συνοδευόμενο από την  Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, κ. Μαρία Ζέρβα και την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Εθελοντισμού, κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη.
Κατάθεση στεφάνων έκαναν επίσης ο Γενικός Γραμματέας  Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας, κ. Γιώργος Σταμάτης, η Βουλευτής Α’ Αθηνών του Μέρα 25, κ. Αγγελική Αδαμοπούλου, εκπρόσωπος του Κομμουνιστικου Κόμματος Ελλάδος, κ. Γιώργος Τάτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Φυλής κ. Νίκος Ζαμπάντης.

Ήταν επίσης παρόντες στην  τελετή απόδοσης τιμής στα θύματα των Ναζί αλλά και τους αγωνιστές της ελευθερίας :

       –  Μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ρομά Αττικής, ΠΑΝΟΣΕΡ.

–  Ο πρόεδρος της Ένωσης  Ελλήνων Διαμεσολαβητών  Ρομά :  κ. Κώστας Παϊτέρης και το μέλος του ΔΣ, ο κ. Χρήστος Μαρτζέλος.

 -Ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Το Χαλκιδέικο στο Κορωπί, κ. Χρήστος Καλαμιώτης και μέλη του ΔΣ.

– Την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, λόγω αιφνίδιας ασθένειας του προέδρου του ΔΣ, κ. Βασίλη Πάντζου, εκπροσώπησε o Αντιπρόεδρος  της Ελλάν  Πασσέ και  Πρόεδρος του Συλλόγου  ‘Νεολαίοι και Γυναίκες Ρομά Κάτω Αχαΐας -Ο Άγιος Γεώργιος’,  κ. Αντώνιος Μπατζαλής.  Συνοδευόταν από τους κ. Γιάννη Θεοδωρόπουλο, Έφορο, τον κ. Ηλία Γιαννόπουλο, δικηγόρο και νομικό σύμβουλο της Ελλαν Πασσέ και την κ. Αναστασία Πολίτη επιστημονική συνεργάτιδα της Ελλάν Πασσέ και σκηνοθέτη της Καλλιτεχνικής Ομάδας Ήριννα με έδρα το Παρίσι.

Παρευρέθησαν μέλη της κοινότητας Ρομά και πολίτες της περιοχής. 

Το μήνυμα που απευθύνθηκε με τη σεμνή αυτή τελετή μνήμης ήταν :

Δεν ξεχνάμε. Ποτέ ξανά αφανισμός. Ποτέ ξανά φασισμός. Ποτέ ξανά αφανισμός. Ποτέ ξανά φασισμός.

Advertisement

Posted

in

by