Συνάντηση εργασίας Δήμου Δ. Αχαΐας και Ελλάν Πασσέ

Συνάντηση εργασίας Δήμου Δ. Αχαΐας και Ελλάν Πασσέ

Πολύωρη συνάντηση εργασίας είχε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ κ. Βασίλης Πάντζος με το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Σπύρο Μυλωνά στο Δημοτικό Μέγαρο της Κάτω Αχαΐας. Πάρα πολλά ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τις δύο πλευρές ενώ η συνάντηση θα επαναληφθεί αρχές Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Συνομοσπονδίας στην Αθήνα, τα οποία και πρόκειται να επισκεφθεί ο κ. Δήμαρχος.

Συμφωνήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου και ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και η ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών σε θεματικούς άξονες με πρώτη προτεραιότητα τη μετεγκατάσταση των πληθυσμών Ρομά στα όρια του Δήμου που διαβιούν σε απαράδεκτες συνθήκες, όπως και η ενίσχυση των παραρτημάτων Ρομά και η στελέχωση τους από κατάλληλα προς τη διαμεσολάβηση άτομα. Η τόνωση της απασχόλησης, η ίση πρόσβαση στην υγεία και στη δικαιοσύνη καθώς και η προετοιμασία για μια ενδεχόμενη νέα έξαρση της πανδημίας και η συζήτηση λύσεων για την αντιμετώπιση παρεπιμπτόντων ζητημάτων, όπως η πρόσφατη επισιτιστική κρίση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ. Αντώνης Μπατζαλής πρόεδρος του τοπικού συλλόγου νεολαίων και γυναικών Τσιγγάνων ο Άγιος Γεώργιος και αντιπρόεδρος της Ελλάν Πασσέ καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Συνομοσπονδίας κ. Ηλίας Γιαννόπουλος, δικηγόρος Αθηνών.

Advertisement

Posted

in

by

Tags: