Ατυχές συμβάν που έλαβε χώρα στο Μενίδι (Αυλίζα)

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ” με αφορμή το ατυχές συμβάν που έλαβε χώρα στο Μενίδι

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ – ως ο θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των Ελλήνων Ρομά, δηλώνει την οργή και τη θλίψη της για τη συμπλοκή που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 27ης Σεπτεμβρίου 2020 στην περιοχή «Αυλίζα» Αχαρνών. Παράλληλα, εκφράζει την αληθινή συμπάθεια της προς τους Έλληνες αστυνομικούς και τις οικογένειες τους.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε είδος βίαιης συμπεριφοράς, απ’ όπου κι αν προέρχεται, και ζητάμε τέτοια συμβάντα ν’ αντιμετωπίζονται με αντικειμενικότητα και αυστηρότητα, έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες των συνεπειών λανθασμένων πολιτικών που οδηγούν στην περιθωριοποίηση, τον αποκλεισμό και την παραβατικότητα.
Η επικαιροποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την αποτελεσματική ένταξη και την κοινωνική ενσωμάτωση των Ελλήνων Ρομά και η σκληρή καθημερινή δουλειά στο πεδίο συνιστούν προτεραιότητες ζωτικής σημασίας για την ευημερία την ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της.

Το πρόβλημα πρέπει να καταπολεμηθεί στη ρίζα του με την αγαστή συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, αλλά και της ίδιας της τοπικής κοινωνίας. Οι ώρες αυτές απαιτούν υπευθυνότητα και ψυχραιμία απ’ όλες τις πλευρές.

Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, συνειδητοποιώντας, ιδιαίτερα οι κοινότητες των Ελλήνων Ρομά, ότι όπου υπάρχουν δικαιώματα, υπάρχουν ταυτόχρονα και υποχρεώσεις!!!

Με τιμή,

Το Δ.Σ.της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Advertisement

Posted

in

by

Tags: