Δημόσια κλήρωση για 35 υποτροφίες στο ΕΑΠ

Ένα ακόμα βήμα προς την εξασφάλιση ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους

Χθες το μεσημέρι, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ – ως ο θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των Ελλήνων Ρομά, είχε την τιμή να παρευρεθεί στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κατόπιν προσκλήσεως του Γενικού Γραμματέα κ. Σταμάτη, και ευχαριστεί πολύ για την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύεται προς το πρόσωπο της. Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, κ. Βασίλειος Πάντζος, είχε την τιμή να συμμετάσχει στη δημόσια κλήρωση για 35 υποτροφίες στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, που διεκδίκησαν υποψήφιοι από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων άστεγοι, πρώην ωφελούμενοι δομών παιδικής προστασίας και Ρομά.

Η διαδικασία της κλήρωσης πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Γενικού Γραμματέα κ. Γ. Σταμάτη, παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δ. Μιχαηλίδου ,της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σ. Ζαχαράκη, του Πρύτανη του ΕΑΠ κ. Ο. Ζώρα, του Αντιπρύτανη κ. Ε. Ευσταθόπουλου, του Διευθυντή κ. Η. Γκοτσόπουλου, καθώς και του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών τους κ. Κ. Παϊτέρη. Τους συγχαίρουμε όλους για την πρωτοβουλία και τους παροτρύνουμε με τη συμμετοχή όλων μας να ακολουθήσουμε τέτοια παραδείγματα και καλές πρακτικές και να βάλουμε τα δυνατά μας για να δημιουργούνται όλο και περισσότερες ευκαιρίες για τα νέα παιδιά.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ένιωσε τιμή και συγκίνηση, χαιρετίζει εγκάρδια τέτοιες πρωτοβουλίες που προωθούν την εκπαίδευση των Ρομά σε όλα τα επίπεδα, και ελπίζει αυτή να είναι μόνο η αρχή. Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας η ποιοτική εκπαίδευση για όλους ανεξαιρέτως για τη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας. 

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ – ως ο θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των Ελλήνων Ρομά, ανέκαθεν τόνιζε ότι η παιδεία είναι το αποτελεσματικότερο μέσο ενσωμάτωσης και άμβλυνσης των διακρίσεων, αρκεί να γίνεται ολοκληρωμένα και συντονισμένα με βάση το ίδιο το πεδίο. Με οχήματα ένα ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς, μεταβατικές προσωρινές θετικές διακρίσεις, κοινωνική καμπάνια ενημέρωσης, τερματισμό των ανήλικων γάμων και ευκαιρίες επιστροφής στο σχολείο για όλους τους Ρομά, ανεξαρτήτως ηλικίας, η αέναη δια βίου μάθηση για όλους θα πάψει να είναι ουτοπία.

Ευχόμαστε καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία σε όσους κληρώθηκαν, οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες κατάφεραν να ολοκληρώσουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να συνεχίσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία μέσω αυτής της ευκαιρίας. Ας αποτελέσουν παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά!

Με τιμή, Δ.Σ. ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Advertisement

by

Tags: