Μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Κυριάκου Βελόπουλου

Μηνυτήρια αναφορά της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ” κατά του κ. Κυριάκου-Ιωσήφ Βελόπουλου

Σήμερα το πρωί προσφύγαμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη και καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά του κ. Κυριάκου-Ιωσήφ Βελόπουλου, Προέδρου του Κόμματος “Ελληνική Λύση” και εκλεγμένου Βουλευτή Λαρίσης, για οιεσδήποτε έκνομες ενέργειες έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στον ραδιοφωνικό σταθμό “FOCUS FM 103,6” στις 12/10/2020, πρωινές ώρες. Ο λόγος για την πιθανή παραβίαση των διατάξεων του Αντιρατσιστικού Νόμου (Ν. 4285/2014), αλλά και άλλων αδικημάτων που πιθανόν εντοπιστούν ανήκει πλέον στην Ελληνική Δικαιοσύνη και η τιμώρηση αυτών στη δαμόκλειο σπάθη της.

Η δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους πρέπει να διώκεται και να εξαλείφεται, άλλως πάντοτε έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα ιδίως όταν απευθύνεται στο ευρύ κοινό. 

Οι αιρετοί και οι βουλευτές έχουν ιδιαίτερη υποχρέωση να διαφυλάττουν την κοινωνική συνοχή και ειρήνη, και να προασπίζονται σθεναρά τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες όλων των πολιτών. Καθώς ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελανί της καταδίκης της ΧΑ, πρέπει όλοι συνολικά να συνεχίσουμε με πυγμή τη μάχη κατά κάθε μορφής ρατσισμού και φασισμού. Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη θέσπιση νέου 10ετούς πλάνου στήριξης των Ρομά, αλλά και με την αναγνώριση του αντιτσιγγανισμού σε επίπεδο IHRA, ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να σημειωθεί επιτέλους πρόοδος στη διαδικασία ένταξης των Ελλήνων Ρομά.

Με τιμή, Το Δ.Σ.της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Advertisement

Posted

in

by

Tags: