Επίσκεψη της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ στη Μεσσηνία

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αντιπροσωπεία της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ υπό τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Πάντζο επισκέφτηκε σήμερα (09/12/2020) την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, όπου προέβη σε συναντήσεις εργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση και την αστυνομία, αλλά και σε επιτόπιες επισκέψεις στους οικισμούς-καταυλισμούς της περιοχής, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας που επιτάσσει η εποχή. Την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων (Φυλή Χαλκιδαίων) Αγίας Τριάδος Καλαμάτας, κ. Βασίλειος Δημητρίου και η εκπαιδευτικός κ. Βενετία Λιακουνάκου.

Ειδικότερα, συναντήσεις εργασίας πραγματοποιήθηκαν με το Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο και τον Αντιδήμαρχο κ. Σαράντο Μαρινάκη, με το Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γιώργο Αθανασόπουλο, τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας και πρόεδρο της Κοινότητας Μεσσήνης κ. Νικόλαο Ρούτση και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης κ. Γιώργο Πετρόπουλο, όπως και με το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, Ταξίαρχο κ. Ηλία Αξιοτόπουλο.

Εξετάστηκαν τα χρόνια ζητήματα που μαστίζουν τους καταυλισμούς της περιοχής (ηλεκτροδότηση, ύδρευση, αποχέτευση, μέτρα προστασίας από την πανδημία, μελλοντικά σχέδια μετεγκατάστασης), το γενικότερο αρνητικό κλίμα των τελευταίων ημερών, τα φαινόμενα παραβατικότητας της επιβίωσης, όπως και οι τρόποι επίλυσης τους.

Επικράτησε θετικό κλίμα και αμοιβαία πρόθεση σταθερής επικοινωνίας και συνεννόησης, ενώ δόθηκε έμφαση στην αναγκαιότητα σύστασης Παραρτημάτων Ρομά, όπως και κοινής Επιτροπής που θα βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση για να κρατηθούν οι ισορροπίες και να διευκολυνθεί η ένταξη. Πρωταρχικό μέλημα όλων στην παρούσα φάση αποτελεί η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν επισκέψεις στους οικισμούς-καταυλισμούς της περιοχής, όπου η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν.

Στον οικισμό Αγίας Τρίαδος Καλαμάτας ακολούθησε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Τσιγγάνων (Φυλή Χαλκιδαίων) Αγίας Τριάδος Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν τα χρόνια προβλήματα, οι ελλείψεις και οι ανάγκες του οικισμού. Έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα εξασφάλισης εκπαίδευσης και στην ενδυνάμωση της κοινότητας, και κυρίως των γυναικών.

Τέλος, ο Πρόεδρος κ. Βασίλειος Πάντζος ενημερώθηκε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Συλλόγου. Τονίστηκε η σημασία της σωστής εκπροσώπησης της Ρομά κοινότητας και η αναγκαιότητα στήριξης και παροχής χώρου και υλικοτεχνικών υποδομών στους τοπικούς συλλόγους Ελλήνων Ρομά.

Με τιμή, Το Δ.Σ. της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Advertisement

Posted

in

by

Tags: