Τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/12) πολύωρη τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ σχετικά με την αντιμετώπιση της Β’ Φάσης της πανδημίας στους καταυλισμούς των Ελλήνων Ρομά εντός της Περιφέρειας Αττικής. Το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης και πλήθος αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων, περιφερειακών συμβούλων, δημοτικών συμβούλων, διαμεσολαβητών, αλλά και εκπροσώπων συλλογικοτήτων Ρομά που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Την έναρξη και το κλείσιμο των εργασιών πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ κ. Βασίλειος Πάντζος. Ο κ. Περιφερειάρχης Αττικής έδωσε το έναυσμα να αποτελέσει η Περιφέρεια Αττικής με επιτυχημένες δράσεις στο πεδίο των Ελλήνων Ρομά ένα λαμπρό πιλότο για ολόκληρη την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, ο κ. Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε με ειλικρίνεια σε όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Ρομά, τονίζοντας τη σπουδαιότητα στοχευμένων κινήσεων, την αξιοποίηση των ήδη υπάρχοντων εργαλείων, όπως τα Παραρτήματα Ρομά, με έμφαση στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν και οι δύο πλευρές.

Η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος και ταμίας της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ κ. Μαρία Ζερβά προχώρησε σε μία ανασκόπηση των δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί εν μέσω πανδημίας. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες παρουσιάζοντας δράσεις, αναδεικνύοντας προβλήματα, θέτοντας ερωτήματα και εκφράζοντας ανησυχίες με αρκετούς από αυτούς να βγάζουν κραυγή αγωνίας για τα χρόνια ζητήματα του ευάλωτου πληθυσμού των Ελλήνων Ρομά και να καθιστούν σαφές ότι χρειάζεται να δράσουν όλοι άμεσα και οργανωμένα. Το συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο νομικός σύμβουλος κ. Ηλίας Γιαννόπουλος.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ τόσο άμεσα, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, καθώς και το φόρτο εργασίας που αναλογεί στον καθένα. Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ θα μείνει πιστή στη δέσμευση της για συνεχή διαβούλευση και συνεργασία. Τέλος, ελπίζει σε μία προγραμματική συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ για τη δημιουργία Επιτροπής-Παρατηρητηρίου Δράσεων και την εξασφάλιση της αγαστής συνέργειας με τη συμμετοχή και των ίδιων των Ρομά.

Advertisement

Posted

in

,

by