Επίσκεψη του φορέα «Γέφυρες Τέχνης»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΕΧΝΗΣ» (ΛΕΣΒΟΣ) ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Την Πέμπτη (04/02/2021) είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να υποδεχθούμε στα γραφεία μας την εκπρόσωπο του φορέα «Γέφυρες Τέχνης», κ. Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ. Στη συνάντηση από τη μεριά της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος, κ. Βασίλειος Πάντζος, και ο Νομικός Σύμβουλος, κ. Ηλίας Γιαννόπουλος.

Η κ. Αρμπελάεθ ενημέρωσε διεξοδικά για την υφιστάμενη κατάσταση στους δύο καταυλισμούς Ελλήνων Ρομά στη νήσο Λέσβο και ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις, που από το 2018 μέχρι σήμερα πραγματοποιεί σε εθελοντική βάση.

Ζήτησε την παρέμβαση και τη συνεργασία της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, καλώντας τη διοίκηση της να επισκεφτεί το συντομότερο δυνατό τη Λέσβο, ώστε να πραγματοποιηθεί από κοινού αυτοψία και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς προκειμένου όλοι μαζί να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε και να αξιολογήσουμε στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις στους τομείς της στέγασης, της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, της πρόσβασης στην υγεία και στη δικαιοσύνη, όπως και σε θέματα ρητορικής μίσους, ρατσισμού και αντιτσιγγανισμού.

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ συνεχάρη και εξήρε τη μέχρι σήμερα υπερπροσπάθεια της κ. Αρμπελάεθ, ενώ την ευχαρίστησε για την πρόσκληση και άμεσα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της επίσκεψης στη νήσο Λέσβο.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία σε επίπεδο δράσεων πολιτισμού και τέχνης προκειμένου να αναδειχθεί η αισθητική και η κουλτούρα των Ελλήνων Τσιγγάνων. Κλείνοντας, ο φορέας «Γέφυρες Τέχνης» δέχθηκε με χαρά να στηρίξει και να συμμετάσχει στο Διεθνές Επετειακό Συνέδριο Ρομά 2021.

Advertisement

Posted

in

by

Tags: