ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΑΧΑΪΑ

Η πρωτοβουλία «ΡΟΜ» έρχεται να δημιουργήσει το πρώτο «Παρατηρητήριο Συνηγορίας και Προάσπισης των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ρομά», το οποίο συλλέγει, επεξεργάζεται και προωθεί τις καταγγελίες των Ρομά προς επίλυση σε αρμόδιους φορείς.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης της κοινότητας στις 20/11/2021 στην περιοχή της Χαλκίδας, ενώ το Σαββατοκύριακο 30-31 Οκτωβρίου το Παρατηρητήριο έκανε περιοδεία σε Δυτική Αχαΐα, Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Σαγέικα, Φαρουσέικα, Γηρουσέικα, Πέτρα, Βραχνέικα και Καριά. Δεκάδες μέλη της κοινότητας επισκέφτηκαν την αντιπροσωπεία μας η οποία και κατέγραψε ιδιαίτερα σημαντικά περιστατικά τα οποία και θα εξεταστούν άμεσα από την νομική υπηρεσία της πρωτοβουλίας. 

Ενθουσιώδης είναι η συμμετοχή των Ρομά που για πρώτη φορά τους δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούν και να αναφέρουν περιστατικά που τους συμβαίνουν καθημερινά. Η ομάδα του Παρατηρητηρίου επιταχύνει τους ρυθμούς και τις διαδικασίες για να ακουστεί η φωνή της κοινότητας στους αρμόδιους φορείς και να δοθούν λύσεις. 

Ενημερώνουμε, ενημερωνόμαστε και μένουμε ενεργοί!

Advertisement

Posted

in

by

Tags: