ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Σε μια πολύ ζεστή και ανθρώπινη ατμόσφαιρα στο καφέ του βιβλιοπωλείου red n’ noir στην οδό Δροσοπούλου στην Κυψέλη – Αθήνα παρουσιάστηκε χθες το βράδυ (04/11/21) το βιβλίο του Γιώργου Τσιτιρίδη «Οι Τσιγγάνοι της Θεσσαλονίκης» σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μεθεξις».

Το βιβλίο παρουσίασαν οι δικηγόροι Αθηνών Ηλίας Γιαννόπουλος και Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσιάκαλος, μιλώντας με λόγια καρδιάς για το συγγραφέα και το σημαντικό έργο του.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι : Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, Πρόεδρος ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών & Συνεργατών, Κώστας Παϊτέρης, πολιτικός Μαρία Τζαμπάζη κά. 

Ακολούθησε συζήτηση και τέθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματα στον συγγραφέα, ενώ αναφορές έγιναν για τα χρόνια και μείζονα προβλήματα της κοινότητας των Ελλήνων Ρομά.

Παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι και γνωστοί του συγγραφέα από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό, ακαδημαϊκό και νομικό κόσμο της Αθήνας.

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ θα σταθεί αρωγός στην προώθηση και προβολή και αυτού του σημαντικού πονήματος που ρίχνει φως σε πολλές πτυχές της ζωής, της ιστορίας, του πολιτισμού και της γλώσσας των Τσιγγάνων της Θεσσαλονίκης.

Πολλά συγχαρητήρια και καλοτάξιδο!

Advertisement

Posted

in

by

Tags: