Διεύρυνση συνεργασιών και εντατικοποίηση σχεδιασμού προγραμμάτων προσαρμοσμένων στις πραγματικές ανάγκες του πεδίου από την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και το ΦΑΡΟ ΤΟΥ KOΣΜΟΥ

Σε μια άκρως επιτυχημένη και εποικοδομητική συνάντηση συμμετείχαν η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ και ο Φάρος του Κόσμου στο Kiskunhalas της Ουγγαρίας την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου στα πλαίσια εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή και σχεδιασμό νέων προγραμμάτων ευρωπαϊκής χρηματοδότησης από το δίκτυο του Οργανισμού JugendStil.

Συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες ενώ την αντιπροσωπεία της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ πλαισίωναν ο Επιστημονικός Συνεργάτης Γιάννης Μάντζας και ο Νομικός Σύμβουλος Ηλίας Γιαννόπουλος, ενώ το Φάρο του Κόσμου εκπροσώπησε ο π. Αθηναγόρας.

Σημειώνεται ότι από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης ο Δήμος Χαλανδρίου, η Ένωση Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και συνεργατών και η ΜΚΟ Biopolitics.

Ακούστηκαν και αναλύθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα ενώ επικράτησε συγκίνηση όταν τηρήθηκε από όλους ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου Νίκου Σαμπάνη.

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ σε συνεργασία με το Φάρο του Κόσμου δεσμεύτηκαν για την υποβολή δέσμης προγραμμάτων που θα συμβάλουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ στη διαδικασία κοινωνικής ένταξης των Ελλήνων Τσιγγάνων.

Advertisement

Posted

in

by

Tags: