ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Συνάντηση εργασίας μεταξύ της Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ πραγματοποιήθηκε, κατόπιν προσκλήσεως της Γραμματείας, στα γραφεία του κόμματος της ΝΔ χθες (30-11-2021).

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Γιώργος Στεργίου, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, η κ. Μαρία Νάτσιου, Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΝΔ και η εμπειρογνώμονας κ. Τζίνα Παναγιώτου, ενώ από την πλευρά της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ο κ. Βασίλειος Πάντζος, Πρόεδρος, και ο κ. Ηλίας Γιαννόπουλος, Νομικός Σύμβουλος.

Έγινε μια εκ βάθεων πολύωρη συζήτηση γύρω από τη Νέα Εθνική Στρατηγική, το 10ετες Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για τους Ρομά καθώς και το πάγιο αίτημα για περαιτέρω θεσμική αναγνώριση και ενδυνάμωση της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ. Επιπλέον, στην εξέλιξη της συζήτησης η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ αναφέρθηκε στο στεγαστικό ζήτημα για το οποίο αναμένεται να  υποβάλει ολοκληρωμένες προτάσεις. Τέλος, έγινε επισκόπηση τρεχόντων προγραμμάτων, με έμφαση στο έργο «Λειτουργία Παρατηρητηρίου Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ρομά και ενδυνάμωση τοπικών κοινοτήτων και εμπλεκόμενων φορέων – ΡΟΜ».

Ακούστηκαν ειλικρινείς απόψεις και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνέχεια και συστηματικοποίηση της συνεργασίας.

Advertisement

Posted

in

by

Tags: