Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ  

Όλες οι μέχρι σήμερα πολιτικές που έχουν σχεδιαστεί για τους Έλληνες Τσιγγάνους έχουν δυστυχώς καταδικαστεί στο να αποτύχουν οικτρά. Τόσο η ίδια η ελληνική πολιτεία σε κεντρικό επίπεδο είτε σε επίπεδο αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού. 

Οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων Ρομά αλλά και οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς δες ΜΚΟ, πανεπιστημιακά ιδρύματα κά δεν κατάφεραν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και με όρους ισότιμου και σύγχρονου διαλόγου με ολοκληρωμένες προτάσεις και μεταφορά των πραγματικών αναγκών του ίδιου του πεδίου να δώσουν επιτέλους λύσεις στα χρόνια και ανακυκλούμενα προβλήματα των εξαθλιωμένων και περιθωριοποιημένων θυμάτων ρητορικής μίσους και αντιτσιγγανισμού, των Ελλήνων Ρομά. 

Η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ στα 5 χρόνια πορείας της έβαλε τέλος στην παθητική συμμετοχή των Ελλήνων Τσιγγάνων, στη βιομηχανία εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων, στη βάρβαρη στοχοποίηση από τα ΜΜΕ και στη ρητορική του μίσους. Ωστόσο, συνειδητοποιήσαμε ότι τα πράγματα κινούνται στη λάθος κατεύθυνση, κι αυτό πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Αυτό επιβάλει το πεδίο, στο οποίο είμαστε παρόντες εδώ και 5 χρόνια αναλαμβάνοντας καθημερινά δράση σε όλους τους τομείς. Ο αγώνας είναι τεράστιος μπροστά μας.

Advertisement

Posted

in

by

Tags: