ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ κ. ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Από αριστερά πρός τα δεξιά : κ. Παναγιώτης Μήτρου, κ. Βασίλης Πάντζος, κ. Κώστας Μπακογιάννης , κ. Ηλίας Συμεών, κ. Ηλίας Γιαννόπουλος

   Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 στο  δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών μεταξύ  του δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη και κλιμακίου της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ  υπό του  Προέδρου του ΔΣ κ. Βασίλη Πάντζου.

   Σε πολύ ζεστό κλίμα, ο κ. δήμαρχος καλωσόρισε την αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά και συνεχάρη τον πρόεδρο της, για το πολύ σοβαρό έργο που εδώ και πέντε χρόνια , επιτελεί το Τριτοβάθμιο Όργανο των Ελλήνων Ρομά, στο πεδίο για την κοινωνική ένταξη τους.

    Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα  για πραγματοποίηση της συνάντησης εργασίας, άλλα και για την καίρια παρέμβαση του κατά τις εργασίες του πρώτου Διημέρου  της Διεθνούς Επετειακής  Συνδιάσκεψης Ρομά 1971-2021, τον περασμένο Απρίλιο (σ.σ. 8-9/04) στην Αθήνα.

   Συζητήθηκαν τα  θέματα επικαιρότητας που απασχολούν τους Έλληνες Ρομά  καθώς επίσης και οι  τρόποι, όπως  και οι προοπτικές συνεργασίας  του Δήμου Αθηναίων με την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ στους  τομείς της απασχόλησης, του πολιτισμού, της πρόσβασης των Ρομά στις κοινωνικές υπηρεσίες, στον τομέα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας κ.α.

   Συμφωνήθηκε η συνδιαμόρφωση προτάσεων- δράσεων  που θα υλοποιηθούν στο επόμενο διάστημα, εγκαινιάζοντας έτσι έναν δίαυλο συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς. Από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων παρευρέθηκε στη συνάντηση, εκτός του δημάρχου κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του, κ. Γιάννης Πουλόπουλος, ενώ από την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ παρευρέθηκαν εκτός του Προέδρου κ. Βασίλη Πάντζου,  ο κ.Ηλίας Συμεών Αντιπρόεδρος του ΔΣ, ο κ.  Παναγιώτης Μήτρου πρόεδρος «ΚΟΙΝΣΕΠ ΠΡΑΣΙΝΟΤΕΧΝΙΚΗ» και μέλος του ΔΣ της ΠΑΝΟΣΕΡ/ΟΣΕΡΠΑ καθώς και ο νομικός σύμβουλος  της Συνομοσπονδίας  και δικηγόρος Αθηνών  κ. Ηλίας Γιαννόπουλος.

   Οι  δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την οριστικοποίηση της συνεργασίας τους για το προσεχές διάστημα.

Advertisement

Posted

in

by

Tags: