ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Καταγγέλλουμε φαινόμενα αστυνομικής βίας σε καταυλισμούς Ρομά

Τον έντονο προβληματισμό και τη δυσαρέσκεια της εκφράζει η Πανελλαδική Συνομοσπονδία των Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ», καταγγέλλοντας τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της ΕΛ.ΑΣ. με οργανωμένες επιχειρήσεις σε διάφορους καταυλισμούς Ρομά (Ασπρόπυργο, Καλαμάτα κλπ.) με αφορμή φαινόμενα ρευματοκλοπής.

Οι κάτοικοι των καταυλισμών καταγγέλλουν υπερβολική αστυνομική βία, αυθαιρεσία κατά τη διαδικασία των προσαγωγών και παραμονής στα Αστυνομικά Τμήματα των συλληφθέντων με ξυλοδαρμούς, εξευτελισμούς, απειλές και ρατσιστική χυδαιότητα από τα όργανα της τάξης.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αχαΐας για τη δημιουργία ειδικής ομάδας καταστολής κατά Ρομά που συστάθηκε κατόπιν εντολής του αρχηγού, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα αποτελούν ξεκάθαρη στοχοποίηση της Κοινότητας των Ελλήνων Ρομά και παραβιάζουν κάθε πλέγμα προστασίας κατά τη διαδικασία της προανάκρισης και του δικαιώματος όλων των πολιτών στη δίκαιη δίκη. Αυτή η ξεκάθαρη στοχοποίηση και αναμόχλευση ρητορικής μίσους και αντιτσιγγανισμού δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητη.

Το ΔΣ της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως το διήμερο 4-5 Ιούνη με μοναδικό θέμα συζήτησης την διαχείριση αυτή της κατάστασης και στη συνέχεια θα εκδοθεί σχετικό ψήφισμα το οποίο θα δημοσιοποιηθεί σε όλα τα ΜΜΕ.

Οι νόμιμοι εκπρόσωποι του Τριτοβάθμιου Οργάνου της Κοινότητας των Ελλήνων Ρομά θα ζητήσουν από όλους τους πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες της χώρας, να δηλώσουν ξεκάθαρα την θέση τους, ενώ προετοιμάζεται μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από την Κοινότητα των Ελλήνων Ρομά για τον Ιούνιο στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα.


Posted

in

by

Tags: