Σχετικά με την κατεδάφιση 25 παραγκών στο Δοξάτο Δράμας

Τις τελευταίες ώρες, έγινε γνωστή μέσω διαδικτύου, η απαράδεκτη ενέργεια κατεδάφισης 25 κατοικιών και παραγκών Ρομά συνανθρώπων μας, στο Δοξάτο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Η ενέργεια αυτή, δεν εντάσσεται σε κανένα σχέδιο νόμιμης μετεγκατάστασης των οικογενειών που διαβιούν στην περιοχή, οι οποίες δεν είχαν λάβει γνώση από καμία αρμόδια αρχή για τις πραγματοποιηθείσες κατεδαφίσεις και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε απόλυτα επισφαλή κατάσταση.

Ως Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» συλλέγουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος. Παρότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση, δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε την ενέργεια αυτή, η οποία φαίνεται να υλοποιήθηκε από τον Δήμο Δοξάτου. Οι κατεδαφίσεις καταυλισμών και οι μετεγκαταστάσεις πληθυσμών που διαβιούν σε απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς δίκτυο αποχέτευσης, δίχως πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ρεύμα, έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πληθυσμών αυτών και λαμβάνουν χώρα έπειτα από σχεδιασμό και συνεργασία των αρμόδιων φορέων και οργάνων.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν ακολουθήθηκε στην περίπτωση των πρόσφατων κατεδαφίσεων στο Δοξάτο. H επίλυση του στεγαστικού προβλήματος που αφορά τους κατοίκους της περιοχής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και δεν χωρά καθυστερήσεις. Όσον αφορά τις νόμιμες διαδικασίες που δεν ακολουθήθηκαν, για αυτές είναι υπόλογες οι αρμόδιες αρχές οι οποίες και θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Advertisement

by

Tags: