Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Ελλάν Πασσέ κ. Βασιλείου Πάντζου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα και τον εκπρόσωπο Κορινθίας κ. Καραγκούνη.

Συζητήθηκαν τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας Ρομά σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, οι ουσιαστικές και άμεσες λύσεις που πρέπει να δοθούν ενώ όλες οι πλευρές δήλωσαν την πρόθεση τους να χτιστεί μια σταθερή και καλά σχεδιασμένη συνεργασία περιφέρειας και κοινοτήτων με σκοπό την συνολική αναβάθμιση και κοινωνική ένταξη των Ρομά συμπολιτών μας στην Πελοπόννησο. Επιπλέον συζητήθηκε η προοπτική συμμετοχής εκπροσώπου της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Ελλάν Πασσέ στην επιτροπή παρακολούθησης (ΠΕΠ) Πελοποννήσου, όσον αφορά σε προγράμματα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν, είτε από το ΕΣΠΑ είτε από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Άμεσος στόχος μας είναι η συνδιαμόρφωση παρεμβάσεων και δράσεων στους τομείς της εργασίας, της στέγασης, της εκπαίδευσης και της υγείας καθώς και στην από κοινού προσπάθεια κατάρριψης στερεοτύπων και διακρίσεων που διαιωνίζουν τον αντιτσιγγανισμό και ενισχύουν την περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό των μελών της Ρομά κοινότητας.

Απο μεριάς μας ευχαριστούμε θερμά τον κ. Νίκα και δεσμευόμαστε να χτίσουμε μια μακρόχρονη και ουσιαστική συνεργασία.

Advertisement

Posted

in

by

Tags: